Rakkaus pelastaa

16.08.2022

Jokainen meistä varmaan haluaisi olla täynnä uskoa onnistumisiin, täynnä toivoa tulevasta ja täynnä rakkautta kaikkia kohtaan. Usko, toivo ja rakkaus ovat kaikki tärkeitä osasia siinä, että koemme ja tunnemme elämämme yltäkylläiseksi, täynnä kaikkea hyvää ja mieltä miellyttävää. Miksi rakkaus on kuitenkin se mitä ihmiset yleensä näistä kolmesta eniten kaipaavat ja janoavat? Se on siksi, koska rakkaus tekee ideoista konkretiaa. Idea - ja usko sen mahdollisuuksiin - muuttuu todeksi vasta kun sitä rakastetaan niin paljon, että sen puolesta ollaan valmiita ponnistelemaan, voittamaan erilaisia vastoinkäymisiä; viivytyksiä, pettymyksiä, harhapäätelmiä ja epäonnistumisia, niin monta kertaa, että ideasta tulee lopulta totta.

Jokainen idea, olipa kyseessä kuinka jalo ja hieno idea tahansa, kuten esimerkiksi idea olla hyvä ihminen, on "vain" ajatus, mielikuviteltu tai harkittu ajatus aina siihen asti kunnes siitä syntyy jotain konkreettista. Paperille ylöskirjoitettu tai piirretty ajatus on myös yhä vain idea siihen saakka, kunnes se luodaan todeksi. Tähän todeksi luomiseen ei riitä pelkkä mielenkiinto, vaan siihen tarvitaan työtä. Työ puolestaan tarvitsee voimaa ja voimaa ei ole ilman energiaa. Kun ihminen päättää suunnata omaa psyykkistä tai fyysistä energiaansa johonkin kohteeseen, se tarkoittaa, että hän välittää siitä. Välittäminen on rakkautta. Tieto ei muutu ymmärrykseksi ilman rakkautta. Idea ei muutu todellisuudeksi ilman rakkautta. Siksi rakkaus on niin äärettömän tärkeää. Rakkaus pelastaa ihmisen erilaisista pulmatilanteista ja vaikeuksista, sillä se on paitsi tapa ymmärryksen synnyttämiseen, myös tapa, jolla ajatus tai mielikuva paremmasta elämästä muutetaan todellisuudeksi. Välittämällä siitä. Välittämällä toiveesta voida paremmin. Välittämällä kovasti. Välittämällä niin kovasti, että ihminen ponnistelee ratkaisujen löytämiseksi; Pohtii itse sekä kysyy apua. Kunnes ratkaisut löytyvät tai kunnes hän tekee itse ratkaisevat päätökset, jotka muuttavat hänen elämäänsä. Rakkautta on sekä itsemme rakastaminen että lähimmäistemme rakastaminen. Rakkautta on siis sekä oma apumme omiin ongelmiimme että toisten apu ongelmiimme. Rakkaus muuttaa elämiä - siksi kaikki janoavat sitä.

Kuitenkaan monet eivät vielä tiedosta, että heille on mahdollista rakastaa enemmän itseään. Monet keskittävät ajatuksensa toisten auttamiseen ja toisilta saatavan avun odottamiseen. Tällöin he usein eivät tule välittäneeksi tarpeeksi itsestään ratkaistaakseen oman elämänsä ongelmat ja haasteet. Voi olla myös, että heillä ei ole tarpeeksi rakkautta, koska heillä ei ole tarpeeksi uskoa ja toivoa asian suhteen. Usko synnyttää toivoa ja toivo synnyttää rakkautta. Itsekeskeisyyttä on se, että ajattelee vain omia tarpeitaan ja ongelmiaan. Tervettä itsensä rakastamista on sen sijaan se, että ajattelee myös omia tarpeitaan ja ongelmiaan ratkaisukeskeisesti. Silloin, kun ongelmia on kasaantunut paljon elämään, on parempi ensin tehdä edes jonkinlainen lista niistä ja keskittyä niihin yksi kerrallaan ja aloittaa seuraavan ratkaisun etsiminen sitten, kun edellisen henkilökohtaisen ongelman ratkaisu on jo kertausvaiheessa. Maailmamme on sellainen, että apua saa, kun sitä kysyy oikeasta paikasta. Aina kannattaa siis kysyä apua, kun itse ei kykene yksin jotain ongelmaansa ratkaisemaan. Ratkaisut ovat jo olemassa, sinun täytyy vain keksiä tai löytää ne. Suomenkielen sanan "keksiä" alkuperä liittyykin juuri löytämiseen. Kun sinulla on ajatus jonkin ongelman tai haasteen voittamiseksi, sinun täytyy tehdä tästä ideasta totta. Rakastaa sitä niin paljon, että se saa sinut ponnistelemaan riittävästä, jotta ideasta tulee konkretiaa. Rakastaa sitä niin paljon, että löydät tai saavutat toimivat ratkaisut. Siksi voidaan sanoa, että rakkaus pelastaa. Olipa kyseessä pelastus mistä asiasta tahansa. Joten; usko, toivo, rakasta.

Luo kotisivut ilmaiseksi!